Muovikazzin mielenkiintoinen historia...

Osa 4:
Muoviaika on nyt

(Jarmo Haapamäki kertoo)

Muovikazzi

Tämä ei ole ensimmäinen kuva Muovikazzi-nimisestä orkesterista. Kuvassa ei edes ole alkuperäinen kokoonpano. Jukka puuttuu. Vasemmalta oikealle: Petri Väisänen, Tapio Väisänen, Jarmo Haapamäki. Kuva otettu itselaukaisijalla harjoituskämpällä Puolangan kunnantalon kellarissa kesällä 1982 (luulisin).

Siinä ensimmäisessä kokoonpanossa minä (Jarmo) en soittanut kitaraa, tamburiinia vain läiskin polviini ja laulaa hoilotin. Jukka (Väisänen) soitti urkuja, Petri bassoa ja Tapio rumpuja. Ei me keretty kauaa soittaa yhdesså kun ensimmäinen keikka mahdollisuus tarjoutui Puolangan yläasteen urheilusalissa. Yöperhonen, meidän "oikea" bändi siinä vaiheessa, soitti myös, ja muun muassa 22-Pistepirkko Utajärveltä.

Meillä ei oikeastaan ollut vielä yhtään valmista biisiä kun me soitettiin se ensimmäinen keikka, 23. toukokuuta 1982. Tai ei ollut sinä aamuna. Aamupäivällä me kokoonnuttiin harjoituskämppään ja tehtiin jotain soitettavaa. Kaksi kappaletta. "Muoviaika" tehtiin tyhjästä pari tuntia ennen konserttia, "Kevättä rinnoissa" sai toisen säkeistönsä samana aamuna, me oltiin jammailtu biisiä jo ainakin viikkoa aikaisemmin. Tämä kahden biisin konsertti on tietenkin nauhalla. Jukan urut kovalla säröllä Hulkkosen Pekan Acoustic-kitarakombon läpi kuulosti makeelta.

Muovikazzin toinen keikka oli kahden päivän päästä Muhoksella,tiistaina 25/5 1982, mm. 22-Pistepirkon kanssa. Jukka ei joutanut tulemaan, sillä oli autokoulun harjoitteluajo ihan toisella päin lääniä, Ämmänsaaressa. Siispä minä soitin kitaraa eikä kukaan urkuja. Yhdessä piisissä Tapio soitti bassoa ja Petri rumpuja. Soitettiin kahdeksan biisiä, jotka kaikki tehtiin maanantai-iltana harjoituskämpällä Puolangalla. Biiseistä muistan ainakin semmoisia kuin "Kiveä kovempi", "Joulupukki", "Jarkko ja Laura metsällä". Homma toimi ihan kivasti ja muistan, kuinka yleisö kuunteli tarkkaavaisesti mm. Jarkko ja Laura metsällä-sanoituksia.

Me päätettiin jatkaa samlla linjalla. Että joka keikkaa varten tehtiin biisit edellisenä päivänä, ellei sitten samana aamuna...

Nyt pitää mennä velipojan luo saunaan, on perjantai-ilta 3.7.1998, kello on 20.27 paikallista aikaa (Hälleforsnäs, Ruotsi). Pitää jatkaa tarinaa joskus toiste! Palaa takaisin, jookosta? Lisää kuviakin tulossa...

Jarmo

 

| Koko sisältö | Eteenpäin: Muovikazzi, osa 5 |

 

Klikkaa tätä jos haluat mennä The Soul Preachersin englanninkieliselle kotisivulle!

 

Hyviin tapoihin kuuluu jättää viesti vieraskirjaan, jos sellainen on.

vieraskirja