The Soul Preachers

- Meteli kasvaa -

 
Lauri A. Kenttä haastattelee edelleen Jarmoa. Tämä kolmas osa on muistiin pistetty 3.11.1991. Haastattelunteon aikoihin The Soul Preachersin miehistönä oli: Jarmo Haapamäki, laulu ja kitara, Uffe Enokson, basso ja taustalaulu, Pasi Taskinen, rummut.
Tästä taitaa tulla historian hitaimmin valmistuva haastatelu. Kohta on jo vuosi kulunut siitä kuin aloitettiin.

Mitä sitä ryyppää nin rajusti että haastattelut menee aina kakkeliksi.

Hah hah. Miten semmoisesta bändistä voi mitään juttua tehdä joka ei saa mitään kuuluvaa aikaiseksi. Harjoitteletteko te ikinä?

Oon minä kotona soitellu. Ja kolme kertaa tänä vuonna on bändinkin kanssa treenattu, parin kuukauden välein jotakin. Ja pitäis kuulua kans, sen verran kovaa ollaan luukutettu.

Kovaa? Viimeksi keikalla soititte kauniisti ja rauhallisesti.

Nyt soitetaan kovaa ja vauhdilla. Esimerkiksi Damnedin "New Rose" on ohjelmistossa, me soitetaan se alle kahteen minuuttiin.

Ketä ovat "me"? Vieläkö...

Muuten on samat miehet vielä ratissa paitsi Raikku me ollaan "uhohdettu" kotia. Ei puhuttu sille mitään kun alettiin soittamaan. Ei se oikein osaa soittaa rokkenrollia eikä oikein huvita alkaa sitä odottelemaan.

Kolmestaan siis. Ja lujaa rokkenrollia.

Jap. Nyt ollaan just kantamassa laitteita uuteen treenikämppään Hälleforsnäsin Folkets husissä. Paras treenikämppä tähän asti ja paras filliskin bändissä kuin ikinä aikaisemmin. Välitön ja reipas meinikin kaikin puolin. Harmi vain että basisti-Uffe asuu niin kaukana, yli tunnin ajomatkan päässä.

Uusia biisejä kenties?

Onhan niitä tullut rustattua. Nyt justiinsa me ollaan opeteltu semmosia neljän soinnun ihmeitä, vähän niinku alusta ollaan otettu koko soittaminen. Tietysti rutiinia on vuosien aikana tullut jonkun verran ja osaa tehdä parempia melodioita mut muuten ollaan samassa pisteessä mitä oltiin reilut kymmenen vuotta sitten. Paitsi Pasi, joka on vähän nuorempi. Ei kai se varmaan kymmentä vuotta ole soittanut, vähän vähemmän.

Ja odotettavissa on - mitä?

Ensimmäinen keikka kunhan saadaan aikaiseksi... Meistä puhutaan nyt jo, pikkupojat ainakin kuulemma kuiskivat jostain saatanan rajusta bändistä nimeltä The Soul Preachers. Paikkakunnalla ainakin saadaan pian kulttibändinä melkoinen suosio, siitä minä oon aika varma. Mitään isompaa ei tässä muodossa voi ehkä odottaakaan, me soitetaan sen verran headbanger-musiikkia.

Mut... Sullahan on valmiina jo pajon hienoja lauluja jotka ei oo mitään headbanger-kamaa. Mitä niille lauluille tapahtuu? Eikö ole sääli...

Kyllä, mää oon koko ajan edelleenkin tehnyt "hienompaa" kamaakin sitä vauhtia kuin kykenen. Kyllä niitäkin joskus soitetaan. Odotellaanhan nyt vähän jos vaikka jotain "luonnollista kehitystä" bändissä tapahtuisi. Nyt on nakattu soppaan hiivat ja sokerit. Ensin tulere kiljua, katotaan sitten myöhemmin mitä pannusta löytyy.

Etikkaa?

Aika tahditon haastattelija taidat olla. En minäkään ala vittuilemaan vaikka sinä haiset niin pahalle. Mitä sä oot syöny tänäänm? Valkosipulia? Hernekeittoa? Lehmänpaskaa?

Nyt pyydät jätkä anteeksi trai minä en kirjoita mitään artikkelia teistä eikä...

Anteeksi.

Sillälailla. Öö - vieläkö jotain uutta?

Eiköhän tuossa jo isoimmat. Tuu sitten uudestaan kyselemään kun ollaan vähän aikaa taas soiteltu.

Tuu sinä tänne tyrkylle niinku tähänki saakka.

Shh...

 
 
[takaisin karjalaan] [seuraava haistattelu > syksy -92]
 

vieraskirja

 

Klikkaa tätä jos haluat mennä The Soul Preachersin englanninkieliselle kotisivulle!