The Soul Preachers

- punkrokkia vai valssin tahteja? -

 
Muuton yhteydessä löytyi nippu vanhoja The Soul Preachers-haastatteluja. Lauri A. Kenttä jutusteli muutamaan otteeseen Jarmon kanssa niitä näitä Jarmon Ruotsissa perustetun bändin tiimoilta. Tämä on haastatteluista järjestyksessä toinen. Haastattelunteon aikoihin, keväällä -91, oli The Soul Preachers vielä akustinen orkesteri. Jarmo lauloi ja soitti 12-kielistä akustista kitaraa, Rainer Tuppurainen soitti 12-kielistä sähkökitaraa. Mutta entinen basisti Uffe Enokson oli tulossa taas mukaan, samoiten vanha rumpalipoika Pasi Taskinen. Nämä kaksi viimeksimainittua sälliä muodostavat Jarmon kanssa vielä tänäkin päivänä lujalla kädellä soittavan trion nimeltä The Soul Preachers. Mutta eipä mennä asioiden edelle...
Mitä nyt?

Hyvä kysymys! Minä luulin sinua nerokkaammaksi journalistiksi.

Todistat vain tietämättömyytesi.

Okei, bändimme on saanut perheenlisäystä.

Onneksi olkoon, kuka on...

Ennen kuin möläytät jotain vähemmän älykästä, kerron että edellinen basistimme Uffe on pestattu miehistöön uudestaan.

Eikö se asunut kaukana?

Lundissa. Mut nyt se on muuttanut Linköpinkiin ja on halukas kulkemaan harjoituksissa sieltä asti. Harjoituskämppä yritetään saada Flenistä tain jostain.

Eli kokoonpano on nyt kaks kitaraa ja basso?

Joo. Rumpalikin olis mut minä ainakin ihan mielelläni haluaisin kokeilla rummutonta trioa ensin. Erilaisia rytmejä olis niin helppo kokeilla kun ei oo jotain konservatiivistä rumplaia kapulana rattaissa.

Kukahan lienee tämä konservatiivinen rumpali?

No emmä nyt ihan tosissani... Rumpalit ruukaa olla semmosia... taka taka taka. Taskisen Pasi on tarjoutunut soittamaan rumpuja, se soitti The Soul Preachers ykkösessäkin. Mie tiiän aika hyvin miten se rummuttaa. Lujaa ja tarkasti, vähän niinkuin Alakosken Hannu mutta vähemmän nyanseeratusti ja oikeastaan aika mielikuvituksettomasti. Sitäpaitsi Pasi ite sanoo haluavansa soittaa punkrokkia ja minä taas tykkään tätänykyä enemmän jostain valssitahdeista tai 30-luvun iskelmistä.

Miten sen levyn kanssa muuten menee? (Tracking A Slice Of Life, The Soul Preachers LP-projekti vuodelta 1990)

Ei mienkään kovaa. Jos alkais vaikka singlejä tekemään, lp:n teossa on aika iso homma. Tekis vaikka koko lp.n kappaleet poari kerrallaan, julkaisis pienen painoksen sinkkuina ja sais mahdollisesti rahaa ison levyn kunnon julkaisemiseen.

 
 
[takaisin karjalaan] [seuraava haistattelu > syksy -91]

 

vieraskirja

 

Klikkaa tätä jos haluat mennä The Soul Preachersin englanninkieliselle kotisivulle!